Repliik: Ruhnu valiku ees

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats.
Kalev Vilgats. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Omal ajal rahvahääletusega Eesti Vabariigi koosseisu jäänud ja aastakümneid Pärnu maakonna ning rajooni koosseisu kuulunud Ruhnu on hädas Saare maavalitsuse ja Saaremaa Laevakompaniiga. Millegipärast on mulle pikemat aega tundunud, et Saare maavalitsus suhtub Ruhnu saarde ja elanikesse kui tüütusse nuhtlusse. Laevakompanii aga vilistab saareelanike soovidele. Praeguses olukorras peaks saarlaste karvasust tunda saanud ruhnlased kindlasti kaaluma taasühinemist Pärnu maakonnaga.


See, kas jääda omaette omavalitsuseks või tulla näiteks Pärnu linna koosseisu, oleks haldusreformi raames mõtlemisteema.



Pärnu seisukohalt saaks käsitleda Ruhnut kui arendamist väärt turismimagnetit, ehkki Pärnu sadamast on Ruhnu kõige pikem tee. Kevadsuvisel ajal on ometi kõik veeteed valla ja küllap õnnestub laevaühendustki senisest paindlikumalt ning kõiki sõitasoovijaid arvestades korraldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles