Norra naisettevõtjaid üllatas eestlaste innukus ja loomemajandus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EENA Tallinna klubi president Virve Poom külastas Norra naisettevõtjate delegatsiooniga Maarja-Magdaleena gildi.
EENA Tallinna klubi president Virve Poom külastas Norra naisettevõtjate delegatsiooniga Maarja-Magdaleena gildi. Foto: Urmas Luik

Pärnut külastas Norra äri- ja ettevõtlike naiste esindus, kelle reisisaatja, EENA Tallinna klubi presidendi Virve Poomi jutu järgi üllatas külalisi eestlaste innukus ja loometahe.

“Norras on nad harjunud heaoluriigi eluga, seepärast oligi neile kõige üllatavam see, kuivõrd entusiastlikud ja energilised on meie naised, indu täis ja positiivsed,” rääkis Poom, kes on reisibüroo OÜ Astellaria juhataja.

Mereäärse Pärnu valis kuningriigi naisesindajate vastuvõtja sihtkohaks sellepärast, et siin tegutseb üks Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsiooni (EENA, rahvusvahelise lühendiga BPW) klubidest, mille president on eraettevõtja Irina Talviste.

Talviste tegeleb finantside ja turundusega firmas Skamet, mille põhitoodang on puuküttega saunaahjud. Seepärast tutvusidki Norra ettevõtlikud naised metallitööle spetsialiseerunud ettevõttega, kuid käisid ka Maarja-Magdaleena gildis, mis tunamullu tunnistati loomemajanduse arendajana riigis turismiuuendaja auhinna vääriliseks.

Samuti tutvusid norralased Pärnu ühe tähelepanuväärsema hoone, suurkaupmees Herman Leopold Ammende tütre pulmadeks ehitatud, Peterburi arhitektide projekteeritud ja 1905. aastal valminud Ammende villaga ning nautisid kesklinnas Mahediku kohviku interjööri ja tervislikku toiduvalikut.

Eesti reisi võttis Norra pealinnast lõunasse jääva Mossi linna naisettevõtjate esindus ette seepärast, et üks nende võrgustiku liikmeid Anna Halvorsen on pärit Narvast ja sihtriik vääris kohtumisterohket avastamisrõõmu.

“Üks meie klubidest tahab sõita Norrasse teada saama, kuidas seal on loodud tasakaalustatud ühiskond. Norralaste soov on tulla siia suurema esindusega kui seekordne 11 inimest, innustatuna loomemajanduse arendamisest ja eestlaste õhinast midagi ise teha,” mainis Poom.

Ärasõidu eel külastasid Norra naisettevõtjad Tallinnas ajaloomuuseumi ja vaatasid balletti “Metshaldjas”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles