Via Baltical põrkasid kokku reisibuss ja veokid

Pärnu Postimees
Copy
Sauga ja Nurme vahel oli kaubik teelt välja sõitnud.
Sauga ja Nurme vahel oli kaubik teelt välja sõitnud. Foto: Erakogu

Keeruliste teeolude tõttu on Pärnumaal täna toimunud mitu liiklusõnnetust. Kell 10.57 sai häirekeskus teate avariist Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Kurena külas, kus kokku olid põrganud Lux Expressi buss ja kaks veoautot.

Pärnu politseijaoskonna patrulltalituse juhi Henry Murumaa sõnul tegi veoauto möödasõitu tema ees aeglaselt liikunud teisest veoautost, kuid hindas kiirust ja vahemaad valesti ning sõitis sellele veoautole pihta. Veoautode taga liikunud Lux Expressi buss sõitis seejärel otsa enda ees sõitvale veoautole.

Bussis oli juht ja 33 reisijat. Inimesed õnnetuses viga ei saanud. Reisibuss jätkas teekonda. Tee vabastati liikluseks kella 12 ajal.

Patrulltalituse juhi kinnitusel olid juhid kained ja omasid juhtimisõigust. 

Kell 11.40 juhtus Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel, mõni kilomeeter eelmainitust õnnetuskohast Pärnu poole, veel üks liiklusõnnetus. Murumaa selgitusel pidurdas Pärnu suunas sõitnud veoauto, tema taga liikunud kaubikul õnnestus seisma saada, kuid kaubiku järel sõitnud teine veoauto ei saanud libeduse tõttu pidama ja sõitis kaubikule tagant otsa. Selle tulemusel sõitis kaubik kraavi ja veoauto veel omakorda tagant otsa kaubiku ees olnud veoauto haagisele.

Ka selles õnnetuses ei saanud inimesed viga. Politsei reguleeris õnnetuspaigas liiklust. Juhid olid kained ning omasid juhtimisõigust.

Kell 16.55 anti häirekeskusele teada, et Tori vallas Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 15. kilomeetril põrkas auto kokku kitsega. Inimene õnnetuses viga ei saanud, kuid kits hukkus. 

Väiksemaid plekimõlkimisi oli ka kesklinnas. 

Tööpäeva lõpus ütles Murumaa kokkuvõtvalt, et seni on raskete ilma- ja teeoludega päev Pärnumaal möödunud raskete liiklusõnnetusteta. Kuid osutas, et ilmaolud on endiselt keerulised ja liikluses osalemine vajab täielikku tähelepanu. "Teeolud on kohati väga libedad, seega palume liigeldes valida teeoludele vastav sõidukiirus ning hoida pikivahet," märkis Murumaa.

Lisainfot teeolude kohta tasub enne teeleasumist vaadata portaalist www.tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles