Keskkonnahariduskeskuse hanke võitjad loobusid lepingu sõlmimisest

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal tehti keskkonnahariduskeskuse krundil puhastustöid, Grundar Puit OÜ töötajad võtsid maha puid, mida kasvama jätta polnud võimalik.
Eelmisel nädalal tehti keskkonnahariduskeskuse krundil puhastustöid, Grundar Puit OÜ töötajad võtsid maha puid, mida kasvama jätta polnud võimalik. Foto: Ants Liigus

MTÜ Pärnumaa Omavalitsuste Liiduga (POL) eelmisel nädalal Pärnumaa loodus- ja keskkonnahariduskeskuse projekteerimise ja ehitamise hankelepingu sõlmima pidanud ühispakkujad Wesico Project OÜ ja Wesico Ehitus OÜ võtsid oma pakkumise viimasel hetkel tagasi.

POLi juhatuse esimehe Eeri Tammiku sõnade järgi alustatakse nüüd läbirääkimisi järgmiste hankepakkujatega. “Tegeleme selle hanke lõpetamisega, et sõlmida leping järgmisega, kõik pakkumised on veel jõus,” kommenteeris Tammik. “Kiire on, sest esimene hange nurjus, aga muud varianti pole, aega tagasi kerida ju ei saa. Meie asi on tegutseda.”

Loodus- ja tehnikamaja direktor, keskkonnahariduskeskuse projektijuht Tiina Ross lisas, et kuigi Wesico firmade ootamatu lepingu sõlmimisest keeldumine tuli tõesti ootamatult ja kõige viimasel hetkel, oli selline lahendus siiski parem, kui olnuks loobumine juba alanud ehitustegevuse korral.

“Nad vaatasid veel korra projekti üle ja tunnistasid ausalt, et sellise rahaga nad keskkonnahariduskeskust valmis ehitada ei suuda. Ennekõike loodame nüüd saada lepingu järgmise ehitajaga, usun, et kõik läheb hästi,” oli Ross optimistlik.

Pärnusse Tammsaare puiestee 57 kavandatava keskkonnahariduskeskuse ehitamist rahastatakse Euroopa Liidu regionaalarengu fondist, Pärnumaa omavalitsuste liidu ja Pärnu linna omavahenditest. Projekti kogumaksumus on 4,02 miljonit eurot, toetuse summa 3,61 miljonit ja omafinantseering 408 571 eurot.

Pärnu linnavalitsuse väljakuulutatud eelmine hange nurjus liiga kõrgete pakkumiste tõttu. Mullu novembris otsustas linnavalitsus tagasi lükata keskkonnahariduskeskuse hoone ehitamise hankele laekunud kaheksa pakkumist, sest kõigi nende maksumus jäi vahemikku 4,2–5,8 miljonit eurot, samal ajal kui tööde eeldatav hind käibemaksuta oli kolm miljonit eurot.

Kuna keskus on kavatsetud valmis ehitada suures osas ELi rahaga, tuleb tööd lõpetada euroliidu käesoleval rahastamisperioodil ehk hiljemalt 2013. aasta mais. Keskuses hakatakse korraldama huvitegevust, üritusi, loodus- ja keskkonnakoolitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles