Manija esitleb oma väärtusi teemaplaneeringus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manija.
Manija. Foto: Ants Liigus

Manija on täies ulatuses maastikukaitseala ja kantud UNESCO maailmapärandi nimekirja kui killuke Kihnu kultuuriruumist, nüüd on Tõstamaa valla kodulehel võimalik tutvuda selle 204 hektari suuruse saare teemaplaneeringuga.

Teemaplaneerigu koostamisel on planeeringute, projekteerimise ja keskkonnakorraldusega tegelev firma Hendrikson & Ko lähtunud Manija väärtustest ja nende säilimisest ning tööle eelnes manijalaste küsitlemine. Tõstamaa vallavalitsuse tehtud kokkuvõttest (45st tagastas küsitluslehe 28) selgus, et valdav osa vastanuist peab oluliseks tavakohase elulaadi jätkumist nii kalapüügi, kariloomade pidamise, käsitöö, ühistegevuse kui kihnu keele rääkimisel.

Manija teemaplaneeringu avaliku väljapaneku ajal on kõigil võimalik ettepanekuid teha, et 1933. aastal paarikümne Kihnu pere vahel kaluritaludeks jagatud saarel säiliks omapära, kuid aeg seal ei jääks seisma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles