Varjupaiga koer lidub luitekrossil

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannametsa luitejooksul saab lisaks põhi- ja lastejooksudele ning kepikõndimisele mõõtu võtta ka koerte krossil. Arhiififoto.
Rannametsa luitejooksul saab lisaks põhi- ja lastejooksudele ning kepikõndimisele mõõtu võtta ka koerte krossil. Arhiififoto. Foto: Urmas Luik

Pärnu loomade varjupaik kavatses homme Rannametsa koerte luitekrossile tuua kolm koera, kuid kuna kahejalgse jooksukaaslase leidis neist vaid üks, tuleb kahel kutsal koju jääda.

Varjupaik pakkus vabatahtlikele välja koerad West, Pätu ja Kerttu, kes oleksid sobivad jooksust osa võtma.

Et neljajalgsega paremat klappi saada, soovitati varem varjupaika jooksukaaslasega tutvust sobitama tulla.

Paraku pole üle kuu aja jooksul, kui varjupaik üleskutset reklaamis, keegi varjupaigaga ühendust võtnud. Eilse seisuga on kolmest kutsast kaaslane vaid ühel.

“Kerttule leiti jooksukaaslane tuttavate kaudu ja talle see mõte väga meeldis. Ta ei ole Kerttuga küll tutvust tegemas käinud, kuid ta on väga koeratundja inimene ja meil on usku, et ta saab koeraga väga hästi hakkama. Kerttu on väga leebe loomuga koer, kellel ei ole inimestega probleeme tekkinud,” rääkis varjupaiga juhataja Anni Kaiste.

Kaiste lisas, et kui Westile ja Pätule viimasel hetkel kaaslast ei leita, jääb neil koertel krossile minemata.

“Sellest on väga kahju,” märkis Kaiste. “Võib-olla üks põhjusi, miks ei soovita minna, on see, et inimesed haaravad kinni ürituse nimest – koerte luitekross. See võib jätta mulje, nagu peaksid kõik osalejad terve tee jooksma. Kuigi on öeldud, et rada võib läbida ka jalutades.”

Teist aastat Kahe Silla klubi korraldatavale koerakrossile, mis eelneb luitejooksule, ootavad korraldajad looduses krossimist, sörkimist või kiiresti kõndimist armastavaid kahejalgseid ühes oma lemmikutega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles