Lastestata sõprade turniir tõi Pärnusse rekordarvu kossuveterane, teiste seas olümpiavõitja

Copy
Avadefileel rivistus üles 15 satsi 70 kossusõbraga.
Avadefileel rivistus üles 15 satsi 70 kossusõbraga. Foto: Erakogu

Korvpalliseeniorid kogunesid juba 19. korda Pärnu Lastestaadionile ehk rahvasuus Lastekale, et veeta üheskoos üks sportlik päev.

Nagu mõõduvõtu nimigi – Pärnu Lastestata sõprade turniir – ütleb, on tegemist siinse korvpallihälli fännide turniiriga.

"See mõõduvõtt on välja kasvanud tänavakorvpalli etappidest: kunagi võistles Pärnus 237 satsi ja linn pandi liiklusele kinni! Kahjuks neid enam ei pole, aga mõni inimene tahab sama asja edasi teha," on turniiri korraldaja Henn Koolmeister põhjendanud, miks igal aastal siiani kogunetakse. "Lastestaadionilt on tuule tiibadesse saanud terve põlvkond lahedaid inimesi. Seal on 70ndate Kalevi meeskondki treeninglaagrit pidanud. Mäletan siiani, kuidas papa-mammaga Lastekalt mööda jalutasin ning Aleksei Tammiste ja Jaak Salumets seal rähklesid. See on väga tähtis koht: mina käin seal kui kirikus."

Turniiri taseme üle ei saa kurta: igal aastal on tiimidesse jätkunud nii omaaegseid noortekoondislasi kui meistriliigamehi. Koolmeister rõõmustas, et tänavu rivistus avadefileel üles 15 meeskonda ühes 70 seeniorkorvpalluriga, mis on pika traditsiooniga turniiri osalusrekord.

Meestele mõeldud sõbralik jõuproov toimus kolmes alagrupis härrade vanuse järgi: omavahel madistasid üle 45-, üle 50- ja üle 55aastased kossusõbrad. Igas eaklassis viis satsi. Lahinguid peeti nõnda nagu selle aasta Pariisi olümpial: kolm kolme vastu ja ühe korvi all. Tõsi, tulenevalt meeste vanusest kohendati pisut reegleid: rünnaku- ja mänguaega ning võiduks vajaliku lõppsumma suhtes.

Tagasi üles