Valgeranna golfiklubil algab kümnes hooaeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgeranna golfiklubi edukaim sportlane oli eelmisel aastal Martin Unn, kes võitis rajamängus täiskasvanute Eesti meistrikulla ja tuli kui löögimängus 15aastaste poiste meistriks.
Valgeranna golfiklubi edukaim sportlane oli eelmisel aastal Martin Unn, kes võitis rajamängus täiskasvanute Eesti meistrikulla ja tuli kui löögimängus 15aastaste poiste meistriks. Foto: Erakogu

Homme kogunevad kodukandi aktiivsemad golfimängijad üle poole aasta taas Valgeranna väljakule, et võtta omavahel mõõtu hooaja avavõistlusel.

“Tänu liivasele pinnasele on väljak kenasti kuivanud ja kuigi varakevadist muruhakatist ei saa suviste tingimustega võrrelda, kannatab meie klubi 18rajalisel väljakul juba mängida küll,” rääkis Valgeranna golfiklubi pressiesindaja Arne Pent Pärnu Postimehele. “Usun, et meid tuleb palju kohale, tõelisel golfaril hakkab ju kevade saabudes veri keema.”

Pool aastat põnevaid võistlusi

Pent kõneles, et algav hooaeg pakub palju põnevaid võistlusi igal tasemel mängijatele. Juba nädala pärast on Valgeranda oodata rohkesti külalisvõistlejaid Tallink Silja paaride võistlusele ja maikuu esimesel kolmapäeval saab avalöögi traditsiooniline kolmapäevasari.

Lehekuusse mahuvad veel EGL Valgeranna edetabelivõistlus, Eesti juunioride tuur ja Nautimuse golfimaraton.

Juunis võisteldakse Rivermani lipumängus, meeste HCP Matchplay etapil ja igal aastal suurt elevust tekitanud võistlusel “Valgeranna valged ööd.”

Juuli keskel selgitatakse Pärnumaa meistrid ja kuu viimasel nädalavahetusel võisteldakse Valgeranna raudmehe ning -naise tiitlile. Augusti põnevaimad sündmused toimuvad “Alberteen Openil” ja samas kuus jahivad kohalikud mängijad Valgeranna golfiklubi meistrimedaleid.

Septembris tulevad eakamad mängijad Valgeranda Eesti golfiliidu seenioride tuuri osavõistlusele ning hooaja üks viimaseid suuremaid üritusi on kolme klubi turniir.

“Kui lisada veel, et kolmapäevasari kestab meil septembri lõpuni, saame kokku päris suure hulga võistlusi,” ütles Pent. “Oktoobri kolmandal nädalavahetusel tõmbame hooajal lõpuvõistlusega joone alla, kuid kindlasti käivad aktiivsemad mängijad harjutamas lume tulekuni. Ainuke asi, mis meid väljakult eemale peletab, on äike.”

Martin Unn võitis nii meeste kui poiste kulla

“Kui heita pilk eelmisele aastale, teevad enim rõõmu noored mängijad, kes suutsid medaleid võita nii omaealiste kui täiskasvanute konkurentsis.” märkis Pent.

Valgeranna klubi golfaritest sai mullu kõige säravama saavutusega hakkama 15aastane Martin Unn, kes võitis Suurestas rajamängu Eesti meistrivõistlustel kuldmedali. Vähemkirkad medalid teenisid Niitvälja klubi mängijad Georg Reintam ja Marten Palm.

Löögimängu Eesti meistrivõistlustel Jõelähtme väljakul jäi vaid kahe löögiga pronksist ilma Egeti Liiv. Juunioride meistrivõistlustel Niitväljal teenis 15aastaste poiste konkurentsis kulla Martin Unn ja hõbeda vääriliselt mängis Rasmus Paks ning U18 klassis võidutses Egeti Liiv.

Eesti golfiklubide meistrivõistlustel sai Valgeranna klubi I meeskond (Egeti Liiv, Allan Roosipuu, Martin Unn) tosina konkurendi seas seitsmenda koha, naiskondadest oli Valgeranna (Margit Raid, Margit Sipelgas, Jaanika Saar) neljas.

Niitväljal võisteldi esimest korda Rektori golfikarikatele. Kutsutud olid kõik Tartu ülikooli lõpetanud või sealsed praegused tudengid.

Meestest võitis 39 punktiga Eesti hiljutisi korvpalliässasid, sel võistlusel kehakultuuriteaduskonda esindanud Tanel Tein ja naistest graveeriti esinduslikule rändkarikale esimesena filosoofiateaduskonna eest võistelnud Iira Igasta nimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles