Viisitamme arvates võiksid pärnakad tasuta parkida

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimisautomaat.
Parkimisautomaat. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu liige Mart Viisitamm esitas volikogus arutlusel olevasse parkimistasu eelnõusse muudatusettepanekud, mille järgi oleks Pärnus linnakodanikele parkimine tasuta ja külalistele tasuline.

Pühapäeva hommikul kell kuus edastatud ettepanekute kohaselt oleks Pärnus parkimistasust vabastatud mootorsõidukijuhid, kelle liiklusregistrijärgse omaniku või vastutava kasutaja rahvustikuregistrijärgne elukoht on Pärnu linn. Praegu võivad pärnakatest autojuhid osta 31.96 eurot maksva kolmekuulise soodusloa, linnavalitsus on teinud ettepaneku ümardada hind 32 euroni.

“Vaatasin koalitsioonilepingut ja hakkasin tõsist muret tundma selle täitmise üle,” rääkis Viisitamm. “Lepingu järgi peaks parkimine olema 2011. aastast linnas tasuta.”

Viisitamm avaldas imestust abilinnapea Romek Kosenkraniuse sõnade üle, et tasuta parkimise ideest pole loobutud, aga sellega läheb veel kaks–kolm aastat aega. “Vahepeal on kohalike omavalitsusorganite valimised ja Kivimägi valimisliidul ei pruugi enam olla võimalust oma lubadust ellu viia,” lausus ta.

Küsimusele, kui kõrge on pärnakate parkimistasust vabastamise hind, vastas Viisitamm, et ta esitas neljapäevasel volikogu istungil abilinnapea Meelis Kukele sellekohase küsimuse, aga ei saanud vastust.

Linnapea Toomas Kivimägi andmetel kaotaks Pärnu linn juhul, kui tasuline parkimine väljaspool suveperioodi kaotada, 105 000 eurot aastas. Andmeid, kui palju maksavad pärnakad ja kui palju linnakülalised, pole Pärnus tasulist parkimist korraldava OÜ Pärnu Haldusteenuste juhataja Raul Sarandi sõnutsi praegu võimalik lahku lüüa.

Viisitamme jutu järgi on ta rääkinud Pärnu naaberomavalitsuste elanikega, kes sellise soodustuse korral oleks valmis end Pärnusse registreerima. “Linna sissetulek sõltub eeskätt maksumaksjate hulgast,” ütles ta.

Selleks, et linna rahakott liiga palju ei kannataks, tegi Viisitamm ettepaneku lühendada tasuta parkimise aega tunnilt kesklinnas ja poolelt tunnilt ranna rajoonis igal pool 15 minutini. “Tund aega võimaldab üldse mitte maksta ja vahepeal kella keeramas käia. 15 minutist piisab parkimispileti muretsemiseks,” selgitas volikogu liige.

Viisitamm kuulub Pärnu linnavolikogus opositsiooni. Ilma koalitsiooni toetuseta tema ettepanekuid ellu viia ei õnnestu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles