Saunpere ja Talvik hämavad

Toomas Kivimägi
, Pärnu linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: PP

Vt Teet Roosaar, “Kivimägi ei vastanud linnavolinike kirjadele”, PP 21.04.

Laupäevases Pärnu Postimehes on ajakirjanik Teet Roosaar vaid ühe osapoole arvamust ära kuulates levitanud järjekordset laimu Pärnu linnapea aadressil.

On väga tavatu, et meie maakonnalehes on muutunud lausa traditsiooniks, et kui tahetakse midagi linnapea kohta ebameeldivat kirjutada, ei vaevuta linnapea enda kommentaari asja kohta küsima (sest siis ei saa ju kirjutada nii, nagu tahaks). See on kaugel ajakirjanduse heast tavast. Aga viimasena nimetatut ei peeta Pärnu Postimehes millekski.

Nüüd konkreetsetest alusetutest süüdistustest. Ma ei saa vastata kirjadele, mida pole näinud või mida pole minule tulnud. Peeter Saunpere 21. märtsil 2012 linnavalitsusse saabunud kirja linnapea Toomas Kivimägi nimele nägin mina esimest korda enda nõudmise peale kaks päeva tagasi.

Pärnu linnavalitsuses aastate jooksul, sealhulgas Saunpere heakskiidul ja ajal välja arendatud asjaajamise kord näeb ette, et kui linnapea on puhkusel (mida ma 21. märtsil 2012, kui kiri majja jõudis, olin), läheb see lõpuni lahendamiseks neile, kes sel ajal mind asendasid. Seega, ma polnud näinud ega olegi pidanud nägema volikogu liikme Saunpere kirja, millele mittevastamist ta mulle ette heidab.

Kasutada siinjuures artiklis väljendit “Kivimägi ignorantsus“ on täiesti kohatu ja volikogu liige võiks nende sõnade pärast vabandust paluda ja teha enesele asja natukenegi rohkem selgeks, enne kui hakata volikogus ja leheveergudel lahmima.

Hillar Talviku kirjale mittevastamisega on veel magedam lugu. Volikogu liige Talvik lihtlabaselt valetab ja seejärel laimab, kuna tema kirja 2. aprillist pole minu, linnavalitsuse kantselei ega infospetsialistide meiliaadressil saabunud. Ma ei tea, kellele ta selle suures meeltesegaduses saatis, kui üldse.

Äkki on see valimispalavik. Ma saan aru, et mõne mehe tulevik poliitikas on ebaselge, aga vähemalt Peeter Saunperel on võimalus end näidata hoopis väärikamal ja asjatundlikumal moel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles