Pärnus algatati noort pere väärtustav liikumine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond.
Perekond. Foto: Caro / Scanpix.

Pärnus algatati noort pere väärtustav liikumine, mis kasvas välja Pärnu vabahariduskeskuse projektist „Noored pered pildile“.

Noored pered otsustasid algatada liikumise „Tere, noor pere!“, mille esmaseks eesmärgiks ongi just väärtushinnangute muutmine. Liikumise loomisele andsid lisahoogu värskelt isaks saanud maavanema Andres Metsoja ja linnapea-perepea Toomas Kivimägi mõtteavaldused vabariigi aastapäeva tähistamise kõnes, kus toonitati noorte perede toetamise ja mõistmise vajadust.

Seminaridel osalejad leidsid, et nende võimuses ei ole küll toetada noori peresid materiaalselt, kuid nad saavad anda oma panuse, muutes inimeste väärtushinnanguid ja aidates mõista noore pere vajadusi. Selleks, et väärtustada noori peresid, on eelkõige vaja teada nende vajadusi ja ootusi.

Liikumine „Tere, noor pere“ otsibki uusi lahendusi noorte perede toetamiseks. Sellele saavad kaasa aidata nii kohalikud omavalitsusted, ettevõtjad kui eraisikud. Ka kõige väiksem asi võib muuta noore pere olemise mugavamaks – näiteks pingike tualettruumi kraanikausi all, et väike ilmakodanik ise ulatuks käsi pesema, avalikul üritusel lastega tegelemine eraldi lastealal või lastekärudele mõeldud varjualune kohviku juures ...
 
2013. aasta on pereturismi aasta. Selleks valmistudes tegelevad Sihtasutus Pärnu Vabahariduskeskus ja liikumine „Tere, noor pere“ turismivaldkonnas noore pere väärtustamise ning soodsate tingimuste loomisega. Huvilised saavad saata oma ettepanekuid elektronpostiga aadressil vabahariduskeskus@gmail.com.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles