Arp ja Franz lõpetavad Saksa kevade

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kevade kultuuriprogramm toob Pärnusse duo Arp ja Franz kontserdi.
Saksa kevade kultuuriprogramm toob Pärnusse duo Arp ja Franz kontserdi. Foto: Repro

Kolmapäeval, 16. mail on Pärnu raekoja kammersaalis Saksa kevade lõppkontsert, millel Saksa duo Arp ja Franz esitab Bachi, Beethoveni ja Brahmsi teosed.

Tšello- ja klaveriduo Julian Arp ning Caspar Frantz on Saksa järelpõlveansamblite hulgas kanda kinnitanud. Seda tõendavad mõlema muusiku arvukad auhinnad, millega neid pärjati muu hulgas Relais & Châteaux' kammermuusika võitlusel, Felix Mendelssohn Bartholdy või ka kuulsal „Premio Vittorio Gui“ konkursil Firenzes. Nende kunstilist haaret noorte muusikute hulgas näitavad ka tähtsate Euroopa muusikakeskuste kutsed suurtele rahvusvahelistele festivalidele.

Tšellist Arp ja pianist Franz tutvusid 1996. aastal ning alates sellest ajast õppisid nad teineteist hindama. See, mis algas puhtast koosmusitseerimise rõõmust, arenes kiiresti väga edukaks kammermuusika ansambliks.

2000. aastal pälvisid nad oma esimese ühise etteastega Saksamaa noorte muusikakonkursil duode kategoorias esimese koha. Saksa Muusikaelu Sihtasutus premeeris neid eriauhinnaga ja võttis nad oma toetusprogrammi.

Sihtasutus toetas mõlemat muusikut esinemisvõimalustega ja autasustas neid 2005. aasta Saksa muusikakonkursi võitjate stipendiumiga. 2009. aastal lõid Arp ja Franz Berliinis kaasaegse muusika ja kirjanduse festivali „Zeitkunst“, millega pakuvad noortele muusikutele ja kirjanikele võimalust end esitleda ja proovile panna.

Saksa kevade lõppkontserdi korraldavad Saksamaa Liitvabariigi suursaatkond Eestis, Saksa Muusikaelu Sihtasutus ja Pärnu linnaorkester.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles