Purjutanud kiirabiautojuht kõrvaldati töölt

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla kiirabi Kohila baasi autojuht jäi autoroolis vahele alkoholi tarvitanuna.
Pärnu haigla kiirabi Kohila baasi autojuht jäi autoroolis vahele alkoholi tarvitanuna. Foto: Kanal 2

Pärnu haigla kiirabi Kohila baasi purjuspäi roolist tabatud autojuht on nüüd töölt kõrvaldatud ja tema tööl jätkamise otsustab haigla sisemenetlus.

Politsei pidas pühapäeva õhtul Raplamaal Tallinna–Rapla–Türi teel kinni kiirabiauto, mille roolis olnud 46aastasel Arturil tuvastati alkoholijoove. Politsei alustas mehe suhtes väärteomenetlust ja teda ähvardab kuni 1200eurone rahatrahv.

Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialisti Eda Amuri teatel teeb haigla sisemenetlust ja Artur on praegu töölt kõrvaldatud. “Kõigilt võetakse seletuskirjad, vaadatakse lugu läbi ja siis võetakse vastu otsus,” selgitas Amur.

Pärnu haigla taunib autojuhi käitumist. Purjus juhist teavitas politseid tähelepanelik kodanik.

Amuri sõnade kohaselt mõjutab kiirabisohvri töölt eemaldamine loomulikult Kohila kiirabibaasi tööd. “Eks seal tule nüüd töögraafikud ümber teha ja see lisab teistele koormust,” nentis ta. “Patsientidele ei muuda see aga midagi ja Kohila kiirabi jätkab tööd nagu siiani.”

Kõnealune juhtum tõstis Pärnu haiglas päevakorda küsimuse, kas hakata tööle tulevaid autojuhte enne sõituminekut alkomeetriga kontrollima. Amuri teatel selle kohta veel otsust vastu võetud ei ole.

Õhtulehe andmeil on Tallinna kiirabis juba aastakümneid igal hommikul töötajate tervisekontroll. Meedik vaatab seal üle, kas töötajad on puhanud, terved, vererõhk normis ega ole mingisuguseid muid häireid.

Pärnu haigla kiirabiosakonda kuulub kuus baasi. Pärnu baas asub Kanali tänaval ja seal töötab arstibrigaad ja kolm õebrigaadi.

Samuti asuvad baasid Pärnu-Jaagupis, Kilingi-Nõmmes, Vändras ja Lihulas, kus igal pool tegutseb õebrigaad. Pärnu kiirabi Kohila baasis on korraga valves üks arstibrigaad.

Pühapäeval purjuspäi kiirabiautot juhtinud Artur on Pärnu haigla Kohila kiirabis tööl olnud kaks aastat ja varem polevat temaga probleeme olnud. Küll on politsei meest varemgi liiklusrikkumiste eest karistanud.

Amuri mäletamist mööda ei ole politsei Pärnu haigla vastutusala kiirabiautojuhte seni joobnuna roolist tabanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles