Kommentaar: Eesti hirmutab jälle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eks see ole ajaloost teada, et venelased kardavad Eesti soomusronge ja -masinaid nagu tuld.
Eks see ole ajaloost teada, et venelased kardavad Eesti soomusronge ja -masinaid nagu tuld. Foto: ARTUR SADOVSKI/PM/EMF

Elu on Eestis nüüd nii hulluks muutunud, et oma rahvast ei hirmuta enam millegagi. Sellepärast tuli hankida omale välisvaenlane, et rahva probleemidelt tähelepanu mujale suunata.


Tegelikult ootasin ma huviga Eesti vägede võidukat sissetungi Lätti ja olin isegi pettunud, kui kuulsin, et see jäetakse rahapuudusel ära. Seda huvitavam on fakt, et lätlaste ehmatamise asemel üritab väike Eesti nüüd hoopis suurt Venemaad kohutada.



Ega muidu viidaks kogu Eesti sõjalist võimsust Narva, idanaabri piiri äärde manöövritele.



Seda nimetatakse küll iseseisvuspäeva paraadiks, aga eks see ole ajaloost teada, et venelased kardavad Eesti soomusronge ja -masinaid nagu tuld.



Ja lähiajaloost on teada, et enne Gruusiasse tungimist viis Venemaa selle õnnetu riigi piiri ääres läbi sõjalised manöövrid. Seega on Eesti käitumine üsna samalaadne.



Hoopis rohkem olen ma mures sellepärast, et kui meil õnnestub nüüd tõepoolest Leningradi oblast palja hirmutamisega omale saada, siis mida me selle suure karja venelastega peale hakkame? Kohe kindlasti tuleb anda neile kultuurautonoomia ja Eestis tuleb kiiresti teha haldusreform: maakonnad koondada nelja suuremasse oblastisse ja pealinn kolida Tallinnast Peterburi.



Samuti oleks normaalne muuta vene keel Eesti riigikeeleks, sest eestlastest saab siis ju oma riigis vähemusrahvus. See nõuab omakorda kultuurautonoomiat eestlastele.



Loodan siiski, et meie kurjad võimurid piirduvad vaese idanaabri hirmutamisega ega vii vägesid üle piiri.



Ja kui kedagi tahetakse nii väga hirmutada, laske pigem Soomes lahti kuulujutud, et Eestis tõstetakse kaks korda viina hinda. Selline hirmutamine oleks isegi tõhusam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles