Röövpüüdjad seadsid merre ligi kolm kilomeetrit nakkevõrke

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nakkevõrkku sattunud ahvenad. Foto on illustreeriv.
Nakkevõrkku sattunud ahvenad. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Keskkonnainspektsiooni Pärnumaa inspektorid on sel aastal Pärnu lahest ja Manija saare piirkonnast püügilt eemaldanud 84 ebaseaduslikku nakkevõrku, vahendas Raadio Pärnu.


Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul ütles, et kui arvestada ühe võrgu pikkuseks keskmiselt 35 meetrit, tuleb ebaseaduslike püüniste kogupikkuseks ligi kolm kilomeetrit.



Tegemist oli nõuetekohaselt märgistamata ja tähistamata püünistega, kusjuures osa neist olid lubatust väiksema silmasuurusega.



Keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni peainspektor-nõunik Enn Keemann ütles, et ebaseaduslikke püüniseid on leitud Pärnu lahe mitmest piirkonnast: Valgeranna alt, Tahkuranna piirkonnast ja mujalt. Keemani sõnul ei olnud tegemist vanade nakkevõrkudega ja nende väljanägemise järgi võis öelda, et võrgud olid püügile seatud sel aastal.



Tuule jutu järgi müüdi võrkudes olnud kala maha ja saadud tulu läks riigile, nagu seadus ette näeb. Eluvõimelised kalad lasti tagasi vette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles