Manija saare rahvas võõrustab külalisi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Rüütel.
Ingrid Rüütel. Foto: Urmas Luik

Sellel nädalavahetusel toovad Eesti saarte folklooripäevad Manijale kokku kogu riigi saarte elanikud, iga-aastase ürituse teemaks on seekord “Vanad seltskonnatantsud – ehe pärimus ja kogukonna traditsioon”.

Kolm päeva kestev kokkusaamine algab reedel tantsuõpitoaga, kus huvilised õpivad mõne tantsu igalt saarelt.

Laupäeva hommikul toimub folklooripäevade ametlik avamine, millele järgnevad Eesti Rahva Muuseumi juhtivteaduri Kristel Rattuse ja folklorist Ingrid Rüütli (pildil) loeng.

Avatud on rahvarõivaste ja Kihnu naiste käsitöö näitus ning toimuvad käsitööõpitoad.

Õhtut sisustavad esinejad osalevatelt saartelt, järgneb simman ansambliga Manija Poisid. Folklooripäevad lõpevad pühapäeval.

Ürituse korraldaja Pille Paalami sõnade järgi küünib osalejate arv umbes 100 inimeseni. Peale nende on oodatud kõik huvilised mandrilt.

Eesti saarte folklooripäevad on välja kasvanud Eesti saarte maanaiste kokkutulekutest, mida on korraldatud 1996. aastast alates.

Praeguse vormi sai sündmus 2003. aastal Saaremaal Mustjalas. Pärast seda on folklooripäevad toimunud igal aastal ise saarel. Korraldajaks traditsiooniliselt toimumispaiga naisorganisatsioon, kuid Manijal veavad ühenduse puudumisel ettevõtmist kohalikud naised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles