Pärnumaa lapsed olid joonistusvõistlusel edukad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonistaja.
Joonistaja. Foto: MARGIS ANSU/PM/SCANPIX BALTICS

Kümnes rahvusvaheline laste joonistuste konkurss “Maavärvid 2009” tõi Pärnumaale mitu auhinnalist kohta.


Kihnu kool sai kõige vanemas vanusegrupis koguni kaks esikohta:14 aasta vanustest lastest võitsid Birgit Saare ja Mari-Liis Karjam, vahendas Raadio Pärnu.



Kihnu kooli kunstiõpetaja Eevi Türk ütles, et nad on hea käega lapsed, kes oskavad ilusaid pilte joonistada.



Mõlemad tüdrukud joonistasid konkursitöö teemal “Oh sport, sa oled maailm!”. Mari-Liis joonistas kettaheitjast olümpiavõitjat Gerd Kanterit ja tennisemänguga tegelev Birgit kujutas oma harrastust.



Pärnumaa lapsed said teisigi häid kohti. Noorimana Pärnumaalt saavutas Sindi lasteaia tüdruk Kaisa Hartwich nelja-aastaste vanusegrupis teise koha.



Kaheksa-aastaste seas tuli laureaadiks Pärnu Vene gümnaasiumi õpilane Andres Ivanov ja kümneaastaste seas võitis Pärnu Vanalinna põhikooli õpilane Janvel Anderson.



13aastaste vanusegrupis tuli teisele kohale Pärnu ARS kunstistuudio õpilane Kärol Põder.



Sellel aastal jõudis konkursile üle 2100 töö Eestist ja enam kui 1200 tööd teistest riikidest: Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast, USAst, Leedust, Lätist, Kasahstanist, Bulgaariast, Marokost ja Jaapanist.



Võitjaid ootavad traditsioonilised kingitused: mänguasjad, Lego konstruktorid, Barbie nukud, mobiiltelefonid, molbertid, värvid ja pintslid, kuntsiraamatud, muuseumipiletid ja teatripääsmed.



Autasustamistseremoonia ja näituse avamine toimub 14. märtsil kell 12 Tallinna kunstimuuseumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles