Pärnu noor golfar Egeti Liiv kirjutas end heasse seltskonda

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühisgümnaasiumi abiturient Egeti Liiv kinnitab, et golfimäng õppimist ei sega.
Ühisgümnaasiumi abiturient Egeti Liiv kinnitab, et golfimäng õppimist ei sega. Foto: Urmas Taul

Valgeranna golfiklubi esimängija Egeti Liiv võitis alles juunioride klassi kuuluvana Baltimaade vanima golfiauhinna Niitvälja karika, tema nimi on nüüd 20 võitja auväärses seltskonnas.

Liiv demonstreeris head närvi, lõpetades mängu birdie’ga ehk ühe löögiga alla raja par’i. See tõi talle napimast napima võidu Niitvälja golfari Rasmus Kivila üle.

Kas hindate seda võitu senise karjääri magusaimaks?

Niitvälja karikas on seni suurim võit, ikkagi 20aastase ajalooga auhind, millel heade mängijate nimed peal. Eesti parematest oli seekord puudu vaid Marten Palm.

Kuidas on teil läinud Eesti meistrivõistlustel?

Täiskasvanute konkurentsis on mu parim löögimängu koht olnud viies, noortest võitsin esimest korda 15aastasena ja nüüd kahel viimasel aastal olen suutnud noorte tiitlit kaitsta.

Kas olete ka Eesti koondise ringis?

Kandidaatide ringis küll, aga kes konkreetsemalt kandidaadi staatuse saab, selgub augustis Eesti meistrivõistlustel. Siis selgub, kas Bulgaariasse U18 EMile minnakse, ja kes on kolm oktoobris Türki Antalyasse MMile sõitjat.

Millistel huvitavatel golfiväljakutel olete lühikese karjääri jooksul juba jõudnud mängida?

Kaks aastat tagasi Šotimaal juunioride võistlustel oli väga hea väljak, üks mu lemmikuid on Tali väljak Helsingis. Kasulik ja huvitav oli ka Eesti koondise laager Hispaanias, harjutasime seal kuni kümme tundi päevas. Eestis meeldivad mulle kõige rohkem Jõelähtme ja Niitvälja väljakud.

Golfimängija taset näitab tema händikäpp ehk hcp. Ala kümne on singel ehk juba mängija, maailma tippude hcp on miinusega, mis tähendab, et nad läbivad väljaku vähem kui 72 löögiga. Mis on teie hcp?

Praegu 2,0, aga eesmärk on jõuda juba tänavu vähemalt 0.9 või koguni nullini. Praeguse numbriga olen küll Eesti kolme parema seas, aga reaalne on seda parandada. Lähen Tallinna harjutama, treeneritena aitavad mind Paul Põhi ja Enrico Villo, ka Marko Palm.

Kas kool golfimängu või golfimäng kooli segama ei hakka?

Seni pole hakanud. Sügisest jätkan Pärnu ühisgümnaasiumi 12. klassis.

Mis on teie kui golfimängija tugevamad küljed? Mis vajab järele aitamist?

Palju olen harjutanud enese vaos hoidmist, suutmist mõelda ainult sellele löögile, mis käsil. Usun, see aitas mul Niitvälja karikatki võita.

Tehnikat annab alati parandada, arendama pean ka oma puttamist, sest griinil olen seni meetri-poolteiseste löökide puhul veidi ebakindel.

Targemaks peaksin saama väljaku lugemises. Väga tähtis on otsustada, kuhu esimene löök lüüa, et sealt hea oleks edasi minna.

Mõni aasta tagasi ütlesite, et unistus oleks tulevikus golfiprofina jätkata. Kas soov püsib?

Eesmärk on alles, aga realistina mõistan, et selleks oleks vaja veel paremaid treenereid ja harjutada golfiakadeemias. Üks võimalus on minna kõrgkooli midagi golfipsühholoogiaga seoses tudeerima, aga see on võimalik vist vaid mõnes välisriigis ja nõuab palju raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles