Juhtkiri: Seaduslik šantaaž

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu munitsipaalpoliitikutel võib tekkida kiusatus küsida valimiste eel toetust näiteks Viktor Levadalt või Robert Hermanilt. Linna otsustest sõltub, kui palju mõlemal mehel raha teenida õnnestub.


Levadale kuuluva Kuuse 4a saatuse on Reformierakond sidunud Kalevi staadioni rekonstrueerimisega. Aastaid on staadioni planeeringu kehtestamine veninud, ent vaatamata maavanema sekkumisele, ei õnnestu detailplaneeringut kuidagi ilma Levada kinnistuta kehtestada.



Kohalikud reformierakondlased on valmis pigem piinlikkust taluma kui Levada toetamisest loobuma. Raske uskuda, et see toetus on ainult maailmavaateline.



Herman meelitati Pärnu uue kunsti muuseumi koduks olnud Esplanaadi 10 hoonet ära ostma. Nüüd tahab mees kohtu abiga tehingust taganeda, sest tal ei õnnestu vana maja asemele kaheksakorruselist äri- ja elumaja ehitada.



Mõlemad ettevõtjad ostsid linnalt ühiskondlike hoonete maad. Küsimusele, miks linn kinnistuid müües ärimehi teadlikult petab, on linnavalitsuse liikmed vastanud, et uus sihtotstarve selgub enampakkumise võitja äriplaanist.



Ilmselt on ka poliitikute äriplaan ettevõtjad endast sõltuvusse seada. Valimiste eel on siis hea “maailmavaate toetuseks” raha küsida, kusjuures täiesti seaduslikult.



Kaitsepolitsei ei jõua nii palju pealt kuulata, et kahe otsuse vahelist sõltuvust tõestada. Ajakirjanduses esitatavad kahtlused ei maksa aga midagi, sest erakondade toetus sõltub rohkem usust kui argumentidest.



Au Port Artur Grupile, kes Isamaa ja Res Publica Liidu väljapressimiskatsele “ei” julges öelda. Veel olulisem on, et samadele ärimeestele kuuluv Raadio Pärnu valimiste eel ühe erakonna hääletoruks ei muutunud.



Ausus on pikemas perspektiivis kasulikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles