Parkimiskord vajab täpsustamist

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu tasulise parkimise alal on linnavalitsus teinud Pärnus sisse kirjututud inimestele mõningaid soodustusi, kuid mitmel puhul on parkimiskorra soodustustest rääkides jäänud rõhutamata, et soodustustel on piirangud.

Ja see on tekitanud soodustuste nõudlejate seas segadust.

Nimelt on linn teinud soodustusi Pärnusse sisse kirjutatud isikutele kolme kuu parkimispileti lunastamiseks, kui nad omavad autot või on liiklusregistrisse kantud sõiduki vastutava kasutajana.

Samuti on 12 kuu soodusparkimispileti lunastamisel B-kategooria autodele, kus kehtib täpsustus: “kui isik on liiklusregistrisse kantud sõiduki omanikuna või sõiduki vastutava kasutajana ja isiku elukoht on rahvastikuregistri andmetel avaliku tasulise parkimisala piires”.

Sama lugu on nelja või enama kuni 19aastase lapse vanemaga, kelle elukoht on rahvastikuregistri järgi Pärnu linn ja – siit see tuleb! – ta “on liiklusregistrisse kantud sõiduki omanikuna või sõiduki vastutava kasutajana”.

On need tingimused täidetud, saab paljulapseline ema või isa parkida auto tasulisse parkimisalasse sattunud koduukse ette tasuta. Aga tal peab olema oma või omale liisitud, mitte firmale kuuluv või liisitud tööauto.

Kiri …

Pärnu Postimehele juhtis selle kohaliku seadusesätte tähtsale tõigale tähelepanu lehelugeja R. P., kes märkis õigusega, et kui pärnulane käib tööl firma autoga, ta parkimissoodustusi ei saa, ehkki on siinse sissekirjutusega ja võib olla kas või kümne väikelapse ema.

Pole isiklikku või personaalselt liisitud autot, pole õigust soodustuselegi.

“Ma ei ole Keskerakonna austaja, aga isegi Viisitamm sai aru, et firma ei sõida,” kirjutab R. P. “Sõidab ja elab ikkagi inimene, linnakodanik, pärnakas. Ma saan aru, et Pärnu linna eelarve vajab täitmist ka praeguse linnapea ajal. Kindlasti mõjutab linna selline käitumine minu valikuid edasistel valimistel ja ka elukoha valikul.

Las siis jääb kesklinn tühjaks ja kõledaks väljaspool suve. Seda vist soovitaksegi.”

… ja kommentaar

Pärnu Postimees palus linnakodanik R. P. kirja kommenteerida ja ühtlasi selgitada lähemalt “vastutava kasutaja” mõistet tasulist parkimist korraldava OÜ Pärnu Haldusteenuste juhil Raul Sarandil.

“Vastutava kasutaja mõiste on üsna täpselt Eesti seadustes/kordades kirjas,” tuli lakooniline vastus. “Lühidalt ja suupäraselt: omaniku õigustes isik liisinguautode puhul.”

Sellega kadus viimanegi lootus firma autoga sõitval pärnakal parkimissoodustust saada.

Samal ajal teatas Sarandi, et vaatamata kehvale suvele, on parkimistasude laekumine olnud hea.

Poolaastapileti müük on sisse toonud 48 361 eurot ja viivistasuotsustest on laekunud 49 272 eurot. Seejuures on Sarandi kinnitust mööda parkijad kasutanud kõiki võimalikke makseviise.

“Kõige vähem kasutati kaardimakset ja seetõttu selle võimaluse sulgesime,” teatas OÜ Pärnu Haldusteenuste juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles