Vutinaiskond sai kahe aasta järel esimese kaotuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jalgpalliklubi naiskond mänguks valmistumas.
Pärnu jalgpalliklubi naiskond mänguks valmistumas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu jalgpalliklubi naiskond pidi naiste meistriliigas tunnistama üle pika aja esimest kaotust, jäädes 16. voorus võõrsil 0:1 alla Tartu Tammekale.

See oli Pärnu naiskonnale meistrisarjas esimene lüüasaamine pärast 2010. aasta augustis saadud 0:2 kaotust Tallinna Levadialt.  

Mängu saatuse otsustas avapoolaja viimasel minutil Silja Goroško nurgalöögi järel löödud värav.

Kui Pärnu naiskond jalad teisel poolajal kõhu alt välja võttis, oli juba hilja: tartlastel õnnestus oma puur puutumatuna hoida. „Meil jäid väravad löömata, löögid olid nõrgad või lendasid üle. Tartlaste väravavaht tegi samuti paar supertõrjet,“ ütles Pärnu naiskonna treener Jüri Saar, kelle jutu järgi mängisid tema hoolealused liiga üksluiselt, üritades leida väravavõtit keskelt läbi murdes.

„Tamme staadioni kunstmurul on kitsas väljak ja mängu kokkusurumine sobis tartlastele hästi – seda nad tahtsidki,“ lisas Saar.

Pärnu naiskonna treeneri jutu järgi jättis oma jälje ka nelja ründava mängija kõrvalejäämine. „Mängule ei saanud tulla Margarita Žernosekova, Liisa Lilleste, Lea Saapar ja Liis Ude. Pingil oli ainult kaks vahetusmängijat, kes mõlemad on pigem kaitsvamat tüüpi,“ selgitas Saar.

„Tartlasi tuleb tunnustada. Nad mängisid väga targalt: tegutsesid kaitses organiseeritult, võitlesid, lõhkusid meie mängu. Meie olime algul üleolevad ja pärast kaotusseisu jäämist paanitsesime,“ kommenteeris Pärnu naiskonna treener oma hoolealuste läbi ajaloo esimest allajäämist Tartu klubile.

„Midagi pole teha. Teooriagi ütleb, et iga mänguga tuleb kaotus järjest lähemale,“ lisas Eesti meistriliigas 39 mängu järjest võitmatuna püsinud Pärnu naiskonna juhendaja. „Nüüd see juhtuski.“

Hoolimata kaotusest, jäävad pärnakad turniiritabeli tippu. Lähima jälitaja FC Flora ees, kel on peetud üks mäng vähem, on vahe viis punkti.

Meistriliiga turniiril on pidada neli mängu. Pärnakad mängivad veel kaks korda FC Floraga, korra Levadiaga ja korra Tammekaga.

„Ükski mäng ei saa kerge olema. Kui tahame taas meistriks tulla, peame nende nelja mängu jooksul sisu näitama,“ lausus Saar.

Pärnu naiskonna järgmine mäng on laupäeval, 22. septembril kodusel Raeküla staadionil FC Flora vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles