Sõudeveteranid tõid Saksamaalt MM-kuldasid

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaat võitis üle 65aastaste kulla.
Eesti neljapaat võitis üle 65aastaste kulla. Foto: Reet Palm

Sõudeveteranide maailmameistrivõistlused peeti seekord Saksamaal Duisburgis. Osalejaid oli 44 riigist ligi 3000, stardid tuli anda kõigil päevadel varahommikust hilisõhtuni vaid kolmeminutiliste intervallidega.

Eesti 17-liikmelisest võistkonnast oli edukaim Ingrid Võsu, kes tuli kolmekordseks maailmameistriks. Koos Rita Maieri, lätlaste Vita Antone ja Renate Line ning roolija Tea Miilbergiga võitis ta 50+ vanuseklassi roolijaga neljapaadil ning koos lätlannadega ka 43-50aastaste klassi roolijaga ja roolijata neljapaadil.

Eesti sõudespordi igihaljad saurused Toivo Zoova, Peeter Sonntak, Tiit Helmja ja Juhan Paalo tulid maailmameistriks üle 65aastaste roolijata neljapaadil.

Väärib meenutamist, et Zooval on kodus NSV Liidu meistrivõistluste kuld, kolm hõbedat ja pronks ning nelikust enim, 38 Eesti meistri tiitlit. Sonntak on NSV Liidu hõbe ja kahekordne pronks, NL karikavõitja ja 19kordne Eesti meister. Helmja võistles 1968. ja 1976. aasta olümpiamängudel, ta on Euroopa hõbe ja pronks, neljakordne NSV Liidu meister ja 25kordne Eesti meister.

Paalo kontos on kaks NSV Liidu meistrivõistluste hõbedat ja 36 Eesti meistri kulda. Zoova ja Paalo osalevad veteranide MMidel alates 1992. aastast ning on varem viis korda seal võitnud. Tänavu said nad neljapaadikulla kõrvale veel 60+ klassi roolijata kahesel pronksi.

Tatjana Jaanson startis Duisburgis Tartu SAKi naiskonnas ja teenis neljapaadis, kaheksapaadis ning segakaheksalises kolm MM-hõbedat.

Järgmine sõudeveteranide MM peetakse Itaalias Vareses, järgmisel aastal on aga ka seeniorsportlaste maailmamängud Itaalias Torinos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles