„Teadlaste öö“ meelitab rannaniidule

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannaniit Vana-Pärnus.
Rannaniit Vana-Pärnus. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli Pärnu kolledži ja Ahhaa teaduskeskuse koostöös toimub reedel, 28. septembril Pärnus taas „Teadlaste öö“, mis sel aastal keskendub suures osas Pärnu rannaaladele.

„Kui teame, millised olid rannaalad eile ja mis toimub täna, oskame ehk pisut ettegi näha,“ põhjendas teemat Taavi Tamm, üks ettevõtmise korraldajaid.

Nii võivad huvilised reede pärastlõunal asuda üheskoos teele rannaniidule otsima vastust küsimusele, miks toodi lehmad linna. Sellele oskavad hästi vastata Bert Holm ja Mati Kose. Kose võtab hiljem kolledžis teemaks veel Pärnu rannaalade muutumise ajas.

Pärnu loodusmaja toob „Teadlaste ööl“ Pärnu kolledžisse nii vaatamis- kui kuulamisväärset, Kai Kimmel räägib sellest, milliseid teenuseid pakuvad meile rannikualade ökosüsteemid, ja Annely Reinloo abiga võivad huvilised otsida  seost bakterite ja suplusvee vahel.

„Teadlaste öö“ üritused on tasuta, kuid osalejatel on vaja end enne kirja panna. Info leiab Pärnu kolledži kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles