Teadlaste öö ootab uudishimulikke osalejaid

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledžis toimuval “Teadlaste ööl” võetakse luubi alla rannikuala probleemid.
Tartu ülikooli Pärnu kolledžis toimuval “Teadlaste ööl” võetakse luubi alla rannikuala probleemid. Foto: Urmas Taul

Homme leiab aset järjekordne üleeuroopaline teadlaste öö, mille raames paljud muuseumid ja teaduskeskused kutsuvad huvilisi oma igapäevaeluga tutvuma ning loodus- ja tehnikateaduse valdkondi uurima.

Pärnus ootavad teadlaste ööl külalisi Tartu ülikooli Pärnu kolledž ja Pärnu loodus- ja tehnikamaja.

Homme õhtul kutsutakse teadushuvilisi külla loodus- ja tehnikamaja Kooli tänava õppehoonesse. Avatud on tähetorn, laboratoorium, autorada, filmituba, valgusefektide tuba, tunnete tuba ja teaduskohvik, toimuvad seminarid ja köögifüüsika katsed, vaadeldakse tähistaevast, kogetakse tuleviku interaktiivset õpikeskkonda.

Kuulatakse ettekandeid tulevastelt teadlastelt, teemadeks taevateadused, võõrliikide seos kliimamuutustega jne. Üllatusi pakuvad kunsti- ja muusikakooli õpilased. Hoovialal tutvutakse motospordi tänapäevaga ja mängitakse otsimismängu.

TÜ Pärnu kolledž keskendub seekordsel teadlaste ööl Pärnu rannaniitudele ja nendega seotud probleemidele. Homme päeval saab bussiga sõita rannaniidule, kus arutletakse, kas lehmad linnas tähendavad kuurordi lõppu või algust. Kolledžis räägib Mati Kose Pärnu rannaalade muutumisest läbi aja, Kai Kimmel kõneleb ranniku ökosüsteemidest ja Annely Reinloo bakteritest suplusvees.

Päeva lõpetab vabatahtlik mälukontroll, tublimatele jagatakse auhindu.

Teadlaste öö on Eestis seitsmendat korda, teadust populariseeriva sarja raames toimub 23.–30. septembril riigis üle 300 teadusürituse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles