Pärnumaa – üks või kuus tõmbekeskust?

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavanema Andres Metsoja sõnutsi määrab omavalitsuse elujõulisuse elanike arv, mis annab võimaluse piirkonna elu korraldada, lootmata riigi täiendavatele toetustele.
Pärnu maavanema Andres Metsoja sõnutsi määrab omavalitsuse elujõulisuse elanike arv, mis annab võimaluse piirkonna elu korraldada, lootmata riigi täiendavatele toetustele. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal on vallajuhte ärritanud maavalitsuse pakutud ühe omavalitsuse idee, maavanem Andres Metsoja sõnade kohaselt võib üleminekuperioodina kaaluda Pärnu ja viie piirkondliku tõmbekeskuse varianti.

Tartu ülikoolis sel aastal valminud pendelrände kordusuuringu järgi on Pärnumaa tugevalt Pärnu-keskne. Peale maakonnakeskuse tõmbavad ümbruskonna rahvast Vändra ja Kilingi-Nõmme. Häädemeestele liigutakse vaid lõuna poolt, Pärnu-Jaagupi atraktiivsus ümbruskonna jaoks on väike, Tõstamaalt pigem lahkutakse.

Pärnusse tuleb 10 600 ja väljub 10 600 inimest päevas. Vändra on tõmbekeskuseks 800 inimesele ja neljale piirkonnale, Kilingi-Nõmme 500 inimesele ja kolmele piirkonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles