Kais ja Venno Gstaadis 16 sekka ei saanud

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais
Kristjan Kais Foto: www.fivb.com

Eesti läbi aegade kuulsaim rannavõrkpallur Kristjan Kais mängis koos tänavuse suve paarilise Oliver Vennoga MK-etapil Šveitsis Gstaadis, eestlastel jäi alagrupist edasi 16 parema sekka pääsemisest napilt puudu.

Turniiritabelisse 14. paigutusega kirjutatud Kais ja Venno võitsid esmalt 2:0 (17, 19) lätlasi Aleksandrs Samoilovsit ja Ruslans Sorokinsit, kuid kaotasid siis kvalifikatsioonisõela kaudu põhiturniirile pääsenud hispaanlastele Raul Mesale ja Inocencio Lariole 0:2 (-17, -15) ja eile kolmanda paigutusega teisele Hispaania paarile Pablo Herrera – Adrian Gavira.

Teine kaotus tuli pika, raske ja tasavägise mängu järel 1:2 (23:25, 29:27, 12:15). Edasi 16 sekka pääsesid sellest alagrupist Samoilovs-Sorokins ja Herrera-Gavira.

Aastaid koos mänginud ja Pekingi olümpialegi jõudnud Kristjan Kais ja Rivo Vesik valisid omale tänavuseks rannavollehooajaks uued paarilised. Tippspordist taanduma hakkav Kais mängib seni Sloveenia Bledi saalimeeskonnas, uuest hooajast Saksamaa meistri Friedrichshafeni särki kandva 208 sentimeetri pikkuse Tartu noore talendi Oliver Vennoga, Rivo Vesik Karl Jaaniga.

Vesik ja Jaani on osalenud viiel MK-etapil (Šanghai, Rooma, Myslowice, Praha, Stavanger), saanud ühe üheksanda, kolm 17. ja ühe 25. koha. Nad on teeninud 720 MK-punkti ja 20 200 USA dollarit ning asuvad maailma edetabeli 24. real.

Kais ja Venno on suuresti tänu Venno seotusele nii oma koduklubi kui Eesti saalikoondise mängude ja treeningutega saanud osaleda vaid ühel, Praha MK-etapil, kus nende laeks jäi 17. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles