Kunagine piirivalvur karjatab Värati ninal lambaid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värati ninal tegutsev Aro Kütt pälvis 2009. aastal Jakobsoni konkursil Pärnu Postimehe noore ettevõtja eripreemia.
Värati ninal tegutsev Aro Kütt pälvis 2009. aastal Jakobsoni konkursil Pärnu Postimehe noore ettevõtja eripreemia. Foto: Mailiis Ollino

Esiplaanil kivine rand puulootsiku ja roigastulpadega ja tagaplaanil meri – sellisena kujutas kunstnik Elmar Kits oma õlimaalil “Värati nina Tõstamaal” rannaküla, kuhu jääb üle 100aastane Reinu talugi.

Pallaslase Kitse 1942. aastal valminud maal asub Eesti kunstimuuseumis klassikalise modernismi tööde kogus. Kui kunstnik istuks nüüd Värati ninal, jääksid tema vaatevälja heledate postidega traadist aiad, valge vöödiga tumepruunid veised ja hallikad lambamütsakad, tagaplaanile aga ikka meri.

Looduslike muruniidukite kujundatud miljonivaade avaneb Tõstamaa lahele, mis trügib Värati nina alla ja kus Reinu talu noorperemees Aro Kütt käib oma väikese paadiga hõbekokri püüdmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles