Pärnumaa talu kandideerib parima mahetootja tiitlile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekoeg Kaarel Pikkmets Mätiku talu laudas.
Perekoeg Kaarel Pikkmets Mätiku talu laudas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Konkursi "Parim mahetootja 2016" hindamiskomisjon külastas parima mahetootja tiitlile pürgivat seitset mahetootjat, mille hulka kuulub Pärnumaal asuv perekond Pikkmetsade Mätiku talugi.

"Konkursi sõelale jäi seitse talu, mida hindamiskomisjon kahe päeva jooksul külastas. Kõik on tugevad tootmistalud, kus tootmine on heal tasemel ja ettevõtetel selged arenguvisioonid," ütles Airi Vetemaa Eesti mahepõllumajanduse sihtasutusest. "Parimat on tänavu jällegi väga raske valida."

Parima mahetootja tiitlit taotlevad piimakarja ja teravilja kasvatava OÜ Mätiku talu kõrval veel teravilja ja lihaveiseid kasvatav Mägipõllu talu Ida-Virumaalt, munakana- ja teraviljakasvataja OÜ Äntu Mõis Lääne-Virumaalt, lihaveisekasvataja Airi Külvet Jõgevamaalt, marjakultuure kasvatav ja marju-õunu töötlev OÜ BioMari Tartumaalt, teravilja, teraviljaseemneid ja lihaveiseid kasvatav ABL Baltic Seeds Võrumaalt ja piimakarja- ja teraviljakasvataja Klarika Hirv Võrumaalt.

Nii parima mahetootja kui mahetoote konkurss toimub seitsmendat korda. Eesmärk on innustada ettevõtjaid ja edendada mahepõllumajandust.

Parima mahetootja konkursile esitasid kandidaate mahe- ja põllumajandusorganisatsioonid. Parima mahetoote võistlusele oodatakse kandidaate veel 10. augustini, tooteid saab esitada iga ettevõtja ise. Tingimus on, et toode oleks ankeetide esitamise tähtajaks turul.

Parima tootja ja toote valivad välja spetsialistidest koosnevad hindamiskomisjonid.

Võitjad kuulutatakse välja 18. septembril Tallinnas Eesti vabaõhumuuseumis leivapäeval, mille raames toimub mahetoodete laat ja külastajate lemmikmahetoote valimine.

Mullu valiti Eesti parimaks mahetootjaks OÜ Kopra Karjamõis. Parim mahetoode 2015 oli MTÜ Liivimaa Lihaveise toodetud eelküpsetatud maherohumaaveise ribi "Agnes".

Konkursse korraldab maaeluministeeriumi tellimusel Eesti mahepõllumajanduse sihtasutus koostöös mahepõllumajanduse koostöökoguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles