Automüük sõidab linnamaasturi tuules ülesmäge

Kadrin Karner
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Møller Auto Pärnu juhataja Raido Lembit istub uue Volkswagen Tiguani roolis ning loodab, et just see auto teeb aasta teises pooles nende müüginumbrites ilma.
Møller Auto Pärnu juhataja Raido Lembit istub uue Volkswagen Tiguani roolis ning loodab, et just see auto teeb aasta teises pooles nende müüginumbrites ilma. Foto: Mailiis Ollino

Autoäri läheb ülesmäge: esimese poolaasta müüginumbrid näitavad võrreldes mulluse ja tunamullusega kasvu, suurenenud sissetulekud ja soodne intress lubavad liisida varasemaga võrreldes kallimaid ja suuremaid sõidukeid.

“Kui kunagi ostis 30 000- eurose auto ikkagi rikas inimene, siis praegu võtab 30 000 eurot maksva masina liisingusse keskmine Eesti klient,” rääkis pärnumaalaste menukmarki Volkswagenit ja populaarsuselt kolmandat ehk Škodat müüv Møller Auto Pärnu juhataja Raido Lembit.

Lembit selgitas, et kallimaid autosid võimaldavad pärnumaalastel soetada nii kasvanud sissetulekud kui tõsiasi, et autot liisida on praegu väga soodne. Mølleri järel seitsme kuuga kõige enam autosid müünud Amserv Pärnu müügijuht ja suurkliendihaldur Daniel Kullamä märkis, et 26 protsenti kasvanud uute Toyota sõiduautode ja 19 protsenti suurenenud kasutatud sõidukite müük võrreldes mullu sama perioodiga annab põhjust rõõmustada. Häid müüginumbreid seostas temagi ostjate majandusliku kindlustunde paranemise ja soodsa liisinguintressiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles