Margit Suhhostavets: Seitsmekesi muudatuste teel

, Pärnumaa ühinemiste koordinaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Suhhostavets
Margit Suhhostavets Foto: PP

Kõik, millega igapäevaselt harjunud oleme, on meile tuttav ja turvaline. Kõik uus paistab küll huvitav ja kutsuv, kuid siiski hirmutav ja tekitab küsimusi. Pärnu linna ja kuue valla (Are, Audru, Paikuse, Sauga, Tori ja Tõstamaa) ühinemine ei ole siin erand.

Selle nimel, et muudatuste protsess oleks võimalikult sujuv ja kõik vajalik paremuse poole ühinemislepingusse kirja saaks, on pead murdnud üle 50 linna- ja vallajuhi, peale selle mitu oma ala spetsialisti ja ametnikku. Kogu protsessi toetasid rahandusministeeriumi määratud ühinemiskonsultandid Kersten Kattai ja Georg Sootla Tallinna ülikoolist. Kõigil oli silme ees eesmärk, et elanikele ei tohi minna midagi kehvemaks.

Ühinemislepingu eelnõu koos kõigi lisadega on tutvumiseks Pärnumaa omavalitsuste liidu koduleheküljel ja lepinguosaliste kodulehekülgedel. Peagi jõuab ühinemist tutvustav ajaleht kõigi elanike postkastidesse, et kõik saaksid lepingu eelnõuga tutvuda. Elanikud saavad oma mõtteid ja ettepanekuid edastada kuni 25. septembrini oma linna- või vallavalitsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles