Enduromeeste medaliheitlus jõuab lõpusirgele

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enduroäss Toivo Nikopensius jahib meistrikuldasid nii enduros kui kestuskrossis.
Enduroäss Toivo Nikopensius jahib meistrikuldasid nii enduros kui kestuskrossis. Foto: Rauno Kais

Läinud nädalavahetusel Kohtla-Nõmmel toimunud mitmepäevasõidu (enduro) Balti ja Eesti meistrivõistluste etapil pääses Pärnumaa sportlastest ainsana pjedestaalile Madis Pool, kes teenis üle 50aastaste veteranide klassis kolmanda auhinna. Kümme aastata nooremate seenioride arvestuses tuli Egon Üpraus neljandaks ja Toivo Nikopensius pidi seekord leppima kuuenda tulemusega.

Kokku kihutas Kohtla-Nõmme rajal 107 motomeest Eestist, Lätist, Leedust ja Soomest ja paremus selgitati kümnes masinaklassis.

Sel nädalavahetusel selguvad Harjumaal Raasiku vallas Aruküla endurol nii Balti kui Eesti meistrid.

Enne viimast etappi on Nikopensius Balti sarjas lõunanaabri Einars Vintersi järel teisel positsioonil ja juhib Eesti meistrivõistlusi Vaido Kalmi ja Egon Üprausi ees. Vanameister Pool on väga lähedal mõlema sarja võidule, tema peamised konkurendid on põhjanaabrid Jarmo Attila ja Pekka Sointula ning Jüri Brauer.

"Kohtla-Nõmmel oli mul tsikliga väikeseid probleeme ja kaotasin hulga väärtuslikke punkte," rääkis Paikuse motoklubi eestvedaja Nikopensius. "Hooaja lõpp on väga võistlusterohke, sest peale endurode sõidan kõigil Baltimaade kestuskrossidel. Aruküla endurol tuleb kõva andmine, Balti meistrivõistlustel on meil Vintersiga vaid kaks punkti vahet ja Eesti sarjas edestan Kalmi üheksa punktiga."

Pärnu motoklubi raudvara Poom ütles, et on sel aastal keskendunud vaid endurodele. "Otsustasin erinevalt eelmistest hooaegadest tavakrosse ja motomaratone tänavu mitte sõita," kõneles Poom. "Endurosprintide sarjades tegin puhta töö, nüüd üritan kahepäevasõitudele viimase etapiga väärika punkti panna."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles