Kalev Kaljuste: Sindi on pigem erand kui reegel

Kalev Kaljuste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Kalev Kaljuste peab Sindi linnavalitsust haldussuutmatuks.
Maavanem Kalev Kaljuste peab Sindi linnavalitsust haldussuutmatuks. Foto: Urmas Luik

Riigikontrolli hinnangul osutab Sindi toimetulekutoetuste uurimise venimine ja toimikute kontrollimise ülesande veeretamine politsei, linnavalitsuse ja maavanema vahel omavalitsuste järelevalvesuutmatusele. Pärnu maavanem Kalev Kaljuste toob oma vastulauses välja, et pigem on Sindi erand kui reegel.

Riigikontroll viitas oma 28. septembril saadetud märgukirjaga põhimõttelistele puudustele riikliku toimetulekutoetuse järelevalves. Kirjas on välja toodud selge rollijaotuse puudumine ja suur kaalutlusruum kontrollipädevuse realiseerimisel. Nimetatud puudused on riigikontrolli hinnangul viinud Sindi juhtumi näitel olukorrani, kus kaasatud pooled on püüdnud veenda teist organisatsiooni järelevalve kontrolltoiminguid tegema ja vastutust võtma.

Nõustun märkusega, et järelevalvesüsteemis “vastutuse veeretamine” ei saa olla toimiva ega tõhusa järelevalve osa. Lisan valupunktina järelevalvemehhanismide tõhususe temaatika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles