Poetöötaja varastas kassadest aastate jooksul 49 000 eurot

Martin Laine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: LIIS TREIMANN/PM/EMF

Kolmapäeval mõistis Pärnu maakohus süüdi Tiidu ja Anne, kes süüdistuse kohaselt varastasid kaupluse kassadest kahe aasta jooksul poolsada tuhat eurot. 

Kriminaalmenetluses tuvastati, et Pärnus ehituspoes töötanud Tiit sai samas poes juhtival kohal töötanud Anne käest kassadele juurdepääsu paroolid ja tegi reaalselt sooritamata tehinguid.

Nii õnnestus paaril teha kauplusele 49 000 euro jagu miinusarveid. Raha kulutati, kasutades kassadest võetud raha või poest omastatud kaupa.

Tiit mõisteti süüdi karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb omastamist. Kohus määras talle kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vanglakaristuse, kuid kohe tuleb tal trellide taga veeta kuu. Ülejäänud karistus mõisteti tingimisi.

Kohus tunnistas Anne süüdi suures ulatuses omastamisele kaasaaitamises ja mõistis talle kaks aastat tingimisi vangistust.

Kohtuotsus pole jõustunud ja selle võib vaidlustada 15 päeva jooksul pärast väljakuulutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles