Külapoed kardavad valitsuse surmavat hoopi

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treimani toidupoe müüja Aage Dreifeldt peab harva ostjatele selja pöörama, sest kangema kraami pudelid seisavad riiulil kuude kaupa puutumata. See pidurdab kaupluse käekäiku.
Treimani toidupoe müüja Aage Dreifeldt peab harva ostjatele selja pöörama, sest kangema kraami pudelid seisavad riiulil kuude kaupa puutumata. See pidurdab kaupluse käekäiku. Foto: Mailiis Ollino

Ringkäigul Läti piiri lähedastesse Pärnumaa külapoodidesse selgus, et kavandatav õlleaktsiisi tõus on viimane piisk karikasse, mille juba ammu on täitnud väikeärisid laastav piirikaubandus.

Sel vihmasel ja külmal hilissügise tööpäeval väisab piiriäärset Alko1000 kauplust palju inimesi. Turiste tuuakse poe ette isegi bussidega ja saginast kostab alatihti nii eesti kui soome keelt.

Tallinnast tulnud härra on ladunud kärusse kastide viisi viinapudeleid. Arve ulatub üle 500 euro. Mees pole eriti jutukas, ärritub ajakirjaniku pärimiste peale ega vasta, mida ta äsja soetatud varandusega peale hakkab. Igal juhul paigutab ta autosse kõvasti rohkem viina, kui seadus lubab üle piiri tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles