Riigivõim tahab autode ja tõukside parkimise reegleid karmistada

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Edaspidi ei või mootorsõidukiga kõnniteele sõita isegi kauba laadimiseks, kui just pole liiklusmärki, mis seda lubaks.
Edaspidi ei või mootorsõidukiga kõnniteele sõita isegi kauba laadimiseks, kui just pole liiklusmärki, mis seda lubaks. Foto: Johanna Roos

Valitsus plaanib muuta masinaga kõnniteele sõitmise reeglid rangemaks. Pärnuski saavad juhid viiendiku parkimistrahvidest justnimelt autoga kõnniteele trügimise eest.

Kes poleks sattunud olukorda, kui kõnniteel laiutab vilkuvate ohutuledega auto sedaviisi, et jalgsi pääseb veel kuidagi mööda, aga lapsevankriga ei mahu kuidagi. Küllap mõtles juht, et jätab auto kõnniteele vaid korraks, vaja ainult üks asi ära viia. Ent peagi ei tohi mootorsõidukiga enam kõnniteel peatuda kauba laadimisekski.

Valitus kiitis heaks liiklusseaduse muudatuse, mille järgi pole mootorsõidukitega kõnniteel peatumine tulevikus enam lubatud. Välja arvatud juhul, kui parkimis- või peatumiskohad on liikluskorraldusvahendiga vastavalt tähistatud. Seni kehtis põhimõte, et kõnniteel võib kauba laadimiseks peatuda sõidukiga ka juhul, kui selleks ei ole liikluskorralduslikult eeldusi loodud. Tulevikus saab kauba laadimise kohad peatumiseks ja parkimiseks korraldada kohalik omavalitsus, maa valdaja, ettevõte või näiteks korteriühistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles