Pärnu Vee nõukogu esimeheks valitakse Arvo Villmann

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Villmann.
Arvo Villmann. Foto: PP

Pärnu linnale kuuluva AS Pärnu Vee nõukogu liikme leidmiseks korraldatud konkursi võitis Arvo Villmann, kes homme (reedel) valitakse nõukogu esimeheks.

Villmannist saab palgaline nõukogu esimees, kelle töötasu on 640 eurot kuus. Pärnu praegune võimuliit kasutab palgalisi nõukogu esimehi teistegi linnaettevõtete juhtimisel, et poliitilistesse nõukogudesse majanduskogemustega inimesi tuua.

2010. aastal takerdus Pärnu Vee palgalise liikme valik valimiskomisjoni eriarvamuste taha, sest nii Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) kui Reformierakond eelistas oma kandidaate. Kompromissina võttis nõukogu esimehe kohustuste täitmise enda peale nõukogu vanim liige Eino-Jüri Laarmann (Toomas Kivimägi valimisliit), kes selle eest tasu ei saanud.

Pärnu Vee nõukogus esindab IRLi Olavi Post, Reformierakonda Jüri Rahu (Pärnu Vee kunagine juhataja) ning Toomas Kivimägi valimisliitu Laarmann ja Heiti Hendrikson.

Laarmanni tööle abilinnapea Romek Kosenkranius ainuisikulist hinnangut anda ei soovinud, märkides, et üldjoontes on omanik ettevõtte arengu ja tegevusega rahul.

“Mingeid eriülesandeid nõukogu esimehele esialgu ei anta,” rääkis Kosenkranius. “Põhiülesanne on hoida ettevõte praegusel kursil: tagada veemajanduse areng ning puhta vee ja kanalisatsiooni olemasolu linnas, operaatorteenuste osutamine ja arendamine Pärnu lähivaldades, Euroopa Liidu rahastuse toel tehtavate veemajandusprojektide edukas lõpetamine, jätkuv investeerimisvõimekus ja ettevõtte mõõdukas kasumlikkus.”

Kosenkranius lisas, et kindlasti ei oodata vastselt nõukogu esimehelt, et ta kohe midagi kardinaalselt ettevõttes muutma hakkaks, küll aga initsiatiivikust strateegiliste otsuste ettevalmistamisel ja tahet omanikega regulaarselt asju arutada-suhelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles