Keemiaviktoriin ärgitas õpilastes huvi aine vastu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula gümnaasiumi 8.a klassi võistkond koosseisus Sander Gansen, Kristo Ment, Oskar Aava, Grit Arro ja Taisi Telve.
Koidula gümnaasiumi 8.a klassi võistkond koosseisus Sander Gansen, Kristo Ment, Oskar Aava, Grit Arro ja Taisi Telve. Foto: Koidula gümnaasium

Koidula gümnaasiumis toimunud ülelinnalise keemiaviktoriini 8. klasside õpilastele võitis Kuninga tänava põhikool, Koidula gümnaasiumi 8.a klassi võistkond sai teise ja ühisgümnaasium kolmanda koha.


Kuninga kooli tõid võidu Rebeka Veltson, Joosep Sarapuu, Martin Riik, Mihkel Laidoner, Gerrit Lääne ja Ethel Pruss, noori õpetab Anne Urge.



“Soov oli kokku kutsuda koolide keemiahuvilised õpilased ja pakkuda neile võimalust omavahel võistelda,” selgitas Koidula gümnaasiumi keemiaõpetaja Merit Sarandi. “Sageli on juhtunud, et õpilase keemiahuvi kaob pärast olümpiaadil käimist, sest sealsed küsimused on ikka väga krõbedad.”



Viktoriini enamik küsimusi oli koostatud põhimõttel, et vastuseid võiks teada iga haritud inimene,” rääkis Sarandi. “Üks eesmärk oli näidata, et keemia ei ole pelgalt  keemilised valemid, võrrandid ja hirmrasked arvutusülesanded.”



16. aprillil toimunud viktoriinil oli kohal kaheksa võistkonda seitsmest Pärnu koolist, esindatud olid Koidula gümnaasium, Sütevaka humanitaargümnaasium, Vanalinna, Rääma ja Kuninga tänava põhikool, ühisgümnaasium ja Hansagümnaasium. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles