Kristjan Kais ja Rivo Vesik naasid enesekindlatena

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik
Rivo Vesik Foto: EVF

Läinud hooajal vigastusi ja ebaõnne kogenud rannavõrkpallurid Kristjan Kais ja Rivo Vesik alustasid 2009. aasta MK-sarja võistluslike mängudega Brasiilias.


Kohvi- ja rannavõrkpallimaa pealinnas Brasílias peetaval võistlusel said Kais ja Vesik otse põhiturniirile, kus neile anti 17. asetus. Esimese mängu pidasid nad Pekingi olümpial neljanda koha saanud brasiillaste Renato Gomesi ja Jorge Terceiroga, kes esindavad mängijanime Geor-Gia nime all hoopis Gruusiat. Eestlased võitsid mängu 2:0 (21:17, 21:19).



“Eestlaste kohta harva esinev fakt, aga olime vastastest aktiivsemad,” ütles Vesik Eesti võrkpalliportaalile. “Tahtsime võitu rohkem ja tegime hea mängu.”



Teises ringis tulid eestlaste vastasteks valitsevad maailmameistrid ja olümpiavõitjad ameeriklased Todd Rogers ja Phil Dalhausser. Mäng kujunes väga võitluslikuks, favoriidid ameeriklased said võidu kätte alles numbritega 2:1 (21:19, 15:21, 15:12).



“Kaks esimest geimi, milles mõlemad paarid näitasid suurepärast rannavõrkpalli, olid tasavägised,” kommenteeris Vesik. “Kolmandas läksid Rogers ja Dalhausser 4:1 ette, kuid me jõudsime 9:10 ja 10:11 järele. Võidu kindlustasid ameeriklastele Dalhausseri kolm järjestikust õnnestumist geimi lõpus.”



Eile kohtusid Kais ja Vesik miinusringis 31. asetusega tšehhide Martin Tichy ja Jan Dumekiga. Kaotuse korral kuulus eestlastele 17. koht, võidu puhul mängisid nad Norra veteranpaari Kjemperud-Hoidalen ja tšehhi duo Biza-Rotrek vahelise mängu võitjaga.



Kui seegi mäng õnnestus, kestis eestlaste raske päev edasi, sest esiüheksasse pääsu eest mängiti kas aastaid maailma valitsenud Brasiilia paariga Ricardo-Emanuel või maailma tippu kerkinud venelaste Barsuki ja Kolodinskiga.



Enne Brasiilia MK-etappi juhtisid maailma edetabelit Harley ja Pedro (BRA), järgnesid Brink ja Ch. Dieckmann (GER) ning Xu ja Wu (CHN). Kais ja Vesik olid kaheksa mängitud turniiri, kogutud 1800 punkti ja teenitud 43 900 USA dollariga langenud jagama 26.-28. kohta.



Brasiiliast lendavad Kais ja Vesik järgmisele MK-turniirile Hiina Shanghaisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles