Vennad Talvikud kihutasid Poolas EMil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Hendrik (vasakul) ja Tamur Talviku on täis tahtmist endale Euroopa radadel nime teha.
Vennad Hendrik (vasakul) ja Tamur Talviku on täis tahtmist endale Euroopa radadel nime teha. Foto: Erakogu

Juunioride motokrossi Euroopa meistrivõistluste avaetapil Poolas Olsztynis said Pärnu poisid, vennad Hendrik ja Tamur Talviku 65 ccm klassis vastavalt 8. ja 16. koha. Etapivõidu viis Ivan Petrov Bulgaariasse, teiseks tuli Valeri Dotsenko Ukrainast ja kolmas oli Bas Vaessen Hollandist.


Kvalifikatsioonsõidus, kus selgitati 40 finaali pääsejat, said mõlemad vennad kohad esikümne hulgas.  



“Esimeses võistlussõidus parandas ettevaatlikult startinud Hendrik ring-ringilt positsiooni ja lõpetas kaheksandal kohal,” rääkis motopoiste treenerist isa Marek Talviku. “Tamuri start oli tunduvalt parem, poiss oli pool sõidust viiendal-kuuendal kohal, kuid tegi siis paar viga ja lõpetas sõidu Hendriku järel ratas-rattas üheksandana.



Teise sõidu lõpetas Hendrik kümnenda kohaga, kuid Tamurile sai saatuslikuks karm kukkumine hüppel, mis muutis tsikli töövõimetuks. Õnneks pääses poiss terve nahaga.”



Juunioride EMi järgmine etapp on kahe nädala pärast Rumeenias, kuhu Marek Talviku sõnul jääb rahanappusel minemata. “Küll plaanime minna mai lõpus Leetu kolmandale etapile ja startida suvel Hollandis, Saksamaal ning Itaalias.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles