Pärnu Vanal turul puhuvad uued tuuled

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanamees ja turg: ajal, mil Karja tänava äärsele platsile esimesed müügiletid üles seati, sel mehel veel habe ei kasvanud.
Vanamees ja turg: ajal, mil Karja tänava äärsele platsile esimesed müügiletid üles seati, sel mehel veel habe ei kasvanud. Foto: Ants Liigus

Nädalapäevad pärast tehingut, millega Pärnu Vana turg senise omaniku Arco Vara käest Bellvory Turg OÜ omandisse liikus, ei ole turuhoones ja selle ümber muudatusi näha. Ei paremuse ega halvemuse poole.

Ümber turuhoone tuiavad elukunstnikud, kilekotid näpu otsas, noored emad, väikesed lapsed käe kõrval või kärus, tõtakal sammul liikuvad viledates mantlites prouad, pisut tüdinud näoga vanamehed kohusetruult kannul. Paar kassi ja kraaksuvad varesed. Nagu ikka.

Seespool, turuhoone kõrge lae allgi käib elu endistviisi. Letid lookas suhu, pähe, taskusse ja selga passivast kraamist. Pakkumine ja nõudlus. Vahekorras. Vahel korras, vahel ei. Tavaline turumajandus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles