Audru volikogu kinnitas ühinemislepingu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru valla lipp.
Audru valla lipp. Foto: Riigikantselei

Audru vallavolikogu neljapäevasel istungil oli päevakorras Lavassaare vallaga ühinemislepingu kinnitamine ja haldusterritoriaalse korralduse muutmise taotlus, nimetatud omavalitsused on ainsad, mis maakonnas oktoobrivalimisteks vabatahtlikult ühinevad.

Ühinemise järel moodustub senisest 378,8ruutkilomeetrisest ligi 5500 elanikuga Audru vallast ja 8ruutkilomeetrisest ligi 500 elanikuga Lavassaare vallast ühine uus omavalitsus Audru vald ja kehtima hakkab selle sümboolika. Lavassaare valla senine sümboolika jääb kasutusele aleviku tähisena ja antakse hoiule kohalikule külaseltsile.

Ühinemislepingu projekti tutvustati avalikel koosolekutel ja veebis. Audru vallavolikogu sai seitse vastuväidet ühelt vallaelanikult, Lavassaare vallavolikogu kolm ettepanekut Lavassaare külaseltsilt ja neli ettepanekut ühelt vallaelanikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles