Pärnumaa harrastusteatrid kohtuvad festivalil

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruse maja.
Nooruse maja. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Laupäeval leiab Pärnus Nooruse majas aset traditsiooniline Pärnumaa harrastusteatrite festival. Osalevad Pärnu Rahwateater, Teater TRET Torist ning näitetrupid Tõstamaalt, Vändrast ja Surjust, kelle esituses näeb keskpäevast kuni õhtuni viit näitemängu.

Päeva üks korraldajaid Aire Koop märkis, et lavastusi hindab žürii, mille koosseisu kuuluvad Endla teatri näitleja ja lavastaja ning noortestuudio juht Enn Keerd, Pärnu kunstide maja teatristuudio juht, näitleja ja lavastaja Rein Laos, tunnustatud teatripedagoog ja pikka aega luuleteatrit vedanud, mitme draamaõpetusraamatu autor Sirje Raudsik ning Eesti harrastusteatrite liidu juht Kristiina Oomer.

Juba kolmandat aastat teevad Pärnumaa näitetrupid koostööd Eesti kultuurkapitali rahastatud koolitusprojektis, mille tulemusena valmivad hansapäevadeks keskaja linnaelu kujutavad etteasted tänavateatri vormis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles