Tarbijad vahetavad elektripakette

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Kuna läinud talvel ja kevadel osutusid börsihinnaga elektripaketid fikseeritud hinnast soodsamaks, on paljud tarbijaid oma esialgu valitud paketi muu vastu vahetanud.

“Eleringi andmetel vahetas aprillis elektrimüüjat veidi üle 1000 tarbija, mis näitab, et tarbijad on muutunud aktiivsemaks ja teadlikumaks ning hakanud jälgima turuhindade muutusi,” rääkis elektripakettide võrdlusportaali Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm.

Energiaturg.ee andmetel oli populaarseim börsihinnaga elektripakett aprillis kuus protsenti soodsam kui populaarseim fikseeritud hinnaga pakett. Tamm selgitas, et avatud elektrituru nelja kuu jooksul on avalike hinnakirjade järgi börsipakett olnud soodsam valik ja eelduste kohaselt jääb selleks järgnevatelgi kuudel tänu soojematele ilmadele ja hüdroreservuaaride täituvuse suurenemisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles