Uko Kõrge armastab hulle asju proovida

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu jaanuaris toimus Eestis esimest korda mujal maailmas populaarne “Red Bull Snow Kayak” üritus, mille pea 200 osaleja seas oli kohal ka Pärnu mees Uko Kõrge.
Tänavu jaanuaris toimus Eestis esimest korda mujal maailmas populaarne “Red Bull Snow Kayak” üritus, mille pea 200 osaleja seas oli kohal ka Pärnu mees Uko Kõrge. Foto: Erakogu

Kui kuskil toimub mõni ekstreemne spordiüritus, olge valmis seal trehvama pärnakas Uko Kõrget (48), kes on muuhulgas jooksnud sügisel Haanjas 100 kilomeetri maratoni ja sõitnud talvel mööda lund Kuutsemäelt kajakiga alla.

Pärnu Koidula gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja ja Pärnu Kalevi klubi aerutamistreener Kõrge hakkas mõned aastad tagasi mõtlema, et ta ei olegi veel elus kordagi maratoni jooksnud. Mees valmistus kaks aastat ja läbis siis 45aastasena SEB Tallinna maratoni. Läks mõni sekund üle nelja tunni.

Neli korda sada kilomeetrit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles