Kolm kohalikku naist lõid kohviku ja iseendale töökohad

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jannseni tänaval asuv Jahta kohvik pole avatud veel kuudki, ent juba on tekkinud püsikliendid, on Tiina Kõks (vasakul), Kaie Vares ja Veronika Kutan rahul.
Jannseni tänaval asuv Jahta kohvik pole avatud veel kuudki, ent juba on tekkinud püsikliendid, on Tiina Kõks (vasakul), Kaie Vares ja Veronika Kutan rahul. Foto: Ants Liigus

Tiina Kõks, Veronika Kutan ja Kaie Vares on kolmekümnendates-neljakümnendates naised, kes varem palgatöölisena leiba teeninud ja ettevõtluskoolitusel omavahel tuttavaks saades üheskoos toitlustuskoha otsustasid avada.

Tiina Kõksi tõi 20 aasta eest Pärnumaale abielu – Ida-Virumaal sirgunud ja Eesti põllumajandusakadeemias piimatehnoloogiat õppinud naine on õnnelik, et on saanud töötada õpitud erialal. Et piimatooteid valmistatakse siinmail ainult Tori-Seljal ja Vändras, tähendas see esmalt Vändras ja siis Audrus elavale pereemale, et igal tööpäeval tuleb maha sõita ligemale sada kilomeetrit.

“Olen alati kadestanud inimesi, kes saavad töötada kodu läheda. Tundsin, et kui nüüd ei muuda seda rutiini oma elus, olen varsti nii vana, et ei julgegi muuta,” rääkis Kõks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles