Teet Kurs: Kõik „vana“ ei ole sugugi halb!

, OÜ Paikre juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Kurs.
Teet Kurs. Foto: PP

Arvamust avaldama ajendas mind Pärnu Postimehes 15. juunil ilmunud artiklis ”Kasimata Pärnu randa tuleks suhtuda mõistvalt“ toodud ütlus, kus väideti, et Pärnu kommunaalettevõtete kombinaadi ajal oli Pärnu linn hoopis puhtam ja olukord palju parem.

See artikkel pani mind nn kommunaali perioodi uurima ja praeguse olukorraga võrdlema. Esiteks ”kommunaal“ oli Pärnu linna omandis. Ehk heakorraga tegeleva firma omanik oli linn, kes oli ise heakorra eest vastutav.

Selge on see, et kui omanik, Pärnu linn, ütleb oma ettevõtte juhile, et 15. maiks peavad olema rannad puhtad ja murud niidetud ning pargipingid parandatud-värvitud, siis nii tehakse. Omaniku korraldus täidetakse. Käsu täitmine ei olnud aga pelgalt käsumajanduslik käsk, vaid sellele eelnes omanikuga uueks aastaks põhjalik eelarve tegemine, mis tagas rahaliselt kõik tegevused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles