Tõnu Kann: Äraaetud täkud

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kann.
Tõnu Kann. Foto: PP

Kui uskuda kõike, mis ajalehtedest lugeda, tuleb uskuda sedagi, et Eesti noormeeste spermaga on halvad lood. Seda kinnitab Elite kliiniku laboriarst Pia-Astrid Ott, kes tunnistas, et kirjutab järjest raskema südamega välja spermadoonorikandidaatide analüüside vastuseid.

Tartu Postimehe usutluses ütles Ott, et suurel osal kliinikusse end doonoriks pakkuma tulnutel on spermatosoidide arv väike ja needki halva ehitusega ning väheliikuvad.

“Kaasasündinud anomaaliad on vähe, aga probleemiks on põletikud, halb verevarustus ja organismi üldhaigused, mis nõuavad medikamentide kasutamist,” selgitas Ott. “Mullu tehti Elite kliinikus 70 niisugust protseduuri ja tänavu poole aasta jooksul on neid olnud 38. Viimane doonor lõpetas oma käimised kliinikus jaanuaris ja pärast seda pole meil enam kedagi. Kõik saada ainult meestearsti juurde!”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles