Tasuta tööseminar jagab nõuandeid

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Strand spaa- ja konverentsihotell.
Strand spaa- ja konverentsihotell. Foto: Strand Spa & Konverentsihotell

Reedel toimub Pärnus Strandi konverentsikeskuses sotsiaalministeeriumi korraldatud teavituskampaania “Abiks tööotsijale” raames tasuta tööseminar.


Tööseminar on suunatud kõigile, kes tahavad saada kasulikke nõuandeid muutunud tööturul toimetulekuks. Seminaril esinevad praktiliste nõuannetega tööinspektsiooni juristid ja Eesti töötukassa konsultandid, kes räägivad tasuta õiguskaitse võimalustest, töötukassa teenustest ja ettevõtlusega alustamise võimalustest. Muuhulgas õpetavad seminaride moderaatorid Sass Henno ja Viktoria Ladõnskaja nii eesti kui vene keeles CV koostamist ning seda, kuidas kirjutada mõjuvat motivatsioonikirja uuele töökohale kandideerimiseks.



Iga tööseminar koosneb kuuest ettekandest. Esimene puudutab töösuhete juriidilisi aspekte, töövaidlusi, töötajate õiguskaitset ja lepingusuhteid. Jagatakse nõuandeid, kuhu pöörduda abi saamiseks siis, kui töötaja õigusi on rikutud.



Teine ettekanne keskendub töötukassa pakutavatele võimalustele, tutvustatakse, milliseid kasulikke teenuseid oma tööalase konkurentsivõime suurendamiseks on võimalik töötukassa abiga saada.



Kolmandas ettekandes räägib töötukassa ettevõtluskonsultant sellest, kuidas on võimalik taotleda kuni 70 000 kroonist ettevõtluse alustamise toetust, mille abil paljudest töötutest on ise tööandjad saanud. Seminaripäeva esimene pool lõpeb kiire CV ja motivatsioonikirja kirjutamise õpikojaga.



Päeva teises pooles, pärast piruka- ja kohvipausi, tutvustatakse internetis leiduvaid töövahenduslehekülgi ja näidatakse, kuidas leida iseseisvalt internetist alati kõige värskemaid seadusi ning seminaripäeva lõpetab pärast väikest loovharjutust toimuv küsimuste-vastuste pooltund.



Seminar algab Strandis kell 11 ja kestab kella 17. Lisainfot leiab veebiküljelt www.sm.ee/seminar. Kasulikke nõuandeid tööotsijatele jagub ka interenetiaadressilt www.sm.ee/tooabi. Sotsiaalkampaaniat “Abiks tööotsijale“ rahastab Euroopa Liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles