Audrus valmib romantiline rippsild

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitseja rippsild on Audru sümbol ja Romantilisele Rannateele jääv turismiobjekt, mida on põhjust uudistama tulla.
Valitseja rippsild on Audru sümbol ja Romantilisele Rannateele jääv turismiobjekt, mida on põhjust uudistama tulla. Foto: Ants Liigus

Sel nädalal on sillaehitajate käe all valmimas Audru vallamaja naabruses kapitaalremondi läbinud Valitseja rippsild, mis on üks kaunimaid omataolisi Pärnumaal.

“Rippsillast sai veel 19. sajandil tõllaga üle sõita,” selgitas silla projekteerija Valeri Volkov, kes on Eestis palju sildu ehitanud. Vanade puidust sildade taastamine on tema jaoks maiuspala. Volkovi projekti järgi valmis paari aasta eest bussipeatuse juures põhjalikult renoveeritud Audru sildki. Sillainsener toob ühe oma töönäitena veel Järvamaal Reopalus asuva puidust kaarsilla, mis mõeldud jalgteel kõndijatele.

“Vanasti oli see Audru sild kolmeavaline rippsild. Üritasin vanast sillast säilitada ühe samba. Loodame vallapäevadeks silla valmis teha, aga ülepea kiirustada sellega ei saa,” rääkis Volkov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles