Külma sõda ei tule, jätkub jääaeg

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini ja Barack Obama kohtumine Los Caboses Mehhikos läinud suvel. Teineteise mõistmisega on juba probleeme, hullem seisab ees. Uut külma sõda ei lubata, kuid kahe suurriigi suhted on kaunis jäised.
Vladimir Putini ja Barack Obama kohtumine Los Caboses Mehhikos läinud suvel. Teineteise mõistmisega on juba probleeme, hullem seisab ees. Uut külma sõda ei lubata, kuid kahe suurriigi suhted on kaunis jäised. Foto: Reuters

USA president Barack Obama loobus kohtumisest Vene presidendi Vladimir Putiniga, kuid seostada seda Edward Snowdeniga on ameeriklasest jooksikule liiga suur au.

Kuigi ingliskeelne ajakirjandus püüab Snowdenist kangekaelselt teha tippkohtumise ärajäämise võtmekuju, ei vasta see tõele. Washingtoni päevalehtede kirjutiste järgi oli 3.–4. septembrile kavandatud Moskva kõneluste tühistamine Valges Majas päevakorral juba tükk aega enne seda, kui Venemaa Snowdenile varjupaiga andis. Snowdenil oli mingil määral vaid selle otsuse kiirendaja roll.

Mõttetu tippkohtumine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles